Aantal actieve gebruikers WhatsApp blijft groeien

Jan

8

2015

Het aantal actieve gebruikers van WhatsApp blijft op hetzelfde tempo groeien als voorheen. De chatdienst claimt nu 700 miljoen actieve gebruikers te hebben, 100 miljoen meer dan 4,5 maand geleden. Die gebruikers sturen per dag 30 miljard berichten.

Het aantal actieve gebruikers van WhatsApp stijgt al enkele jaren met tussen 20 en 30 miljoen per maand en die groei zet zich vooralsnog door, ondanks de komst van veel concurrenten. Directeur Jan Koum van het onlangs door Facebook overgenomen bedrijf postte de cijfers woensdagnacht.

Als de groei in dit tempo doorzet, bereikt WhatsApp over ongeveer een jaar de mijlpaal van een miljard actieve gebruikers. Daarmee zou het een van de weinige onlinediensten zijn die dat bereiken. Onder meer Google, YouTube en Facebook hebben die grens doorbroken.

Facebook nam WhatsApp vorig jaar over voor ruim achttien miljard euro. De overname en de negatieve reacties op de blauwe vinkjes lijken geen effect te hebben gehad op de groei van het aantal actieve gebruikers van WhatsApp.

Viewing:-144

In: Technology & Gadgets Asked By: [17589 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »