Afbeeldingen tonen deel interface nieuwe Spartan-browser van Microsoft

Jan

8

2015

Er zijn enkele beelden van de nieuwe Spartan-browser waar Microsoft aan werkt op internet verschenen. Op de screenshots zijn kleine details van de browser te zien, die een minimalistische interface zoals die van Firefox en Chrome lijkt te krijgen.

Het gaat om twee kleine afbeeldingen die slechts een deel van de interface tonen en die bovendien niet al te scherp zijn. Volgens Neowin, die goed ingelicht is over Microsoft-onderwerpen, gaat het echter om authentieke beelden, waar eerdere screenshots nep zouden zijn geweest. Neowin heeft een mockup gemaakt op basis van de gelekte afbeeldingen en de site claimt dat het uiterlijk van de browser op dat van Chrome en Firefox lijkt.

Microsoft Spartan browser NeoWinMicrosoft Spartan browser NeoWin
Te zien is dat de tabs rechthoekig zijn, met een kruisje voor afsluiten en eronder knoppen voor vooruit- en terugnavigeren en de pagina verversen. In de url-balk is een ster te zien voor het aanmaken van een bladwijzer en daarnaast is een knop voor een reading-modus. Deze optie zou alleen de tekst op een pagina weergeven voor makkelijker lezen.

Verder is een knop voor mappen en een voor het delen van content via sociale media aanwezig. Drie puntjes zijn vergelijkbaar met het hamburger-menu en een klik hierop zou toegang geven tot meer opties. Verder zou de browser pagina’s edge-to-edge weergeven, zonder randen of andere elementen aan de zijkanten en onderkant.

Eind december verscheen het gerucht dat Microsoft aan een nieuwe browser met nieuwe versie van de Trident-engine werkt.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18460 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]