Amazon brengt encryptie terug naar Fire OS

Mar

6

2016

Amazon komt terug op zijn eerdere beslissing om de mogelijkheid voor het versleutelen van gegevens te verwijderen uit zijn Fire OS. Het onlinewarenhuis draait de beslissing terug nadat er veel klachten ontstonden over het weghalen van de encryptiemogelijkheid.

Een woordvoerder van Amazon heeft tegenover Engadget laten weten dat er binnenkort een update uit moet komen die de mogelijkheid tot full disk encryption weer toevoegt aan Fire OS, het op Android gebaseerde mobiele besturingssysteem dat Amazon gebruikt voor sommige van zijn mobiele apparaten. Het onlinewarenhuis stelt dat de update in de lente moet komen, maar gaf geen details over de precieze releasedatum.

Met het uitbrengen van een update komt Amazon terug op een eerdere beslissing om de encryptiemogelijkheid te verwijderen uit Fire OS. Dat werd afgelopen september al gedaan, maar werd pas afgelopen week ontdekt toen oudere Amazon-apparaten een softwareupdate kregen en de gegevens ontsleuteld moesten worden. Dat zorgde vervolgens voor veel kritiek van gebruikers. Amazon stelde in een reactie de encryptiemogelijkheid te hebben verwijderd omdat het vooral een zakelijke feature zou zijn en het nauwelijks gebruikt zou worden.

Viewing:-180

In: Technology & Gadgets Asked By: [17636 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »