Amerikaans bedrijf wil smartphone met twee micro-sdxc-kaartslots uitbrengen

Jan

8

2015

Saygus heeft tijdens CES een 5″-smartphone aangekondigd die twee micro-sdxc-kaarten heeft. De standaard opslagcapaciteit van 64GB kan daardoor met maximaal 256GB worden uitgebreid. De Saygus V² zou in het voorjaar van 2015 moeten verschijnen en de verkoopprijs is nog onbekend.

De smartphone van het Amerikaanse bedrijf krijgt door de aanwezigheid van twee micro-sdxc-kaarten dus ondersteuning voor tot aan 320GB aan opslagcapaciteit, zo wordt uit de specificaties duidelijk. De V² draait op een Snapdragon 801-soc van Qualcomm in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Saygus heeft Android KitKat als besturingssysteem voor de nieuwe smartphone gekozen.

De V² heeft een resolutie van 1920×1080 pixels en voor het scherm wordt Gorilla Glass 4 gebruikt, dat in november door Corning is aangekondigd. Het geharde glas moet toestellen tegen valschade beschermen. De smartphone heeft aan de voorzijde een camera van 13 megapixel, terwijl de camera aan de achterkant 21 moet bieden. De accu heeft een capaciteit van 3100mAh en het gewicht wordt geschat op 141 gram.

De smartphone is verder uitgerust met diverse sensoren, zoals een gyroscoop en een snelheidsmeter. Er kan onder meer via lte, nfc en bluetooth 4.0 verbinding met andere netwerken en apparaten worden gemaakt. Ook ondersteunt de telefoon mhl en micro-usb 2.0 en 3.0. Saygus claimt de smartphone verder te voorzien van een vingerafdrukscanner. Het is echter onduidelijk in hoeverre Saygus zijn beloftes kan waarmaken. Zo claimt het bedrijf de 21-megapixelsensor van Sharp exclusief te mogen gebruiken, wat opvallend is voor een klein bedrijf. Engadget heeft een prototype van de V² in handen gehad en meldt dat de sensor een veel lagere capaciteit had. Daarnaast kondigde Saygus op de CES 2010 een high-end smartphone aan, de VPhone, die echter nooit op de markt is gekomen.

Viewing:-150

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19073 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]