Apple verhoogt prijzen van alle apps in App Store in Nederland en België

Jan

8

2015

Apple verhoogt donderdag de prijs van alle apps in de App Store voor iOS en Mac. De goedkoopste apps, die nu 89 cent kostten, gaan vermoedelijk 99 cent kosten of zelfs meer. De voornaamste reden lijkt de wisselkoers te zijn.

Prijsverhoging App Store e-mail. Bron, iCultureHet bedrijf uit Cupertino voert de prijsverhoging binnen een dag door, zo meldt iCulture op basis van een mail die ontwikkelaars van Apple hebben gekregen. De mail vermeldt echter niet hoe hoog de prijsverhoging zal uitvallen.

Apple wilde de prijzen sowieso aanpassen vanwege een EU-regel die voorschrijft dat bedrijven de btw moeten toepassen van het land waar de transactie plaatsvindt. Daardoor moeten Nederlandse gebruikers bijvoorbeeld de Nederlandse btw betalen.

Het Amerikaanse bedrijf meldt echter ook dat de prijzen hoger moeten vanwege de gewijzigde wisselkoers. Amerikaanse gebruikers betalen voor de goedkoopste betaalde apps 99 dollarcent. Daar zit geen btw bij. Wie die prijs met de huidige wisselkoers omrekent en de Nederlandse en Belgische btw daarbij optelt, komt op 1,01 euro uit, terwijl de prijs in de App Store momenteel 89 cent is.

Het ligt daarom voor de hand dat de goedkoopste apps naar 99 eurocent gaan, terwijl duurdere apps vermoedelijk ook met zo’n 10 procent omhoog gaan. Wat de nieuwe prijzen zullen zijn, zal donderdag later op de dag blijken als Apple de nieuwe prijzen publiceert in de App Store. De prijsverhoging geldt voor de App Stores van zowel iOS als OS X. Eerder verhoogde Apple al de prijzen van zijn Developer Program.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18427 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]