Bang & Olufsen onthult muzieksysteem met afneembare ‘muziektablet’

Jan

8

2015

Bang & Olufsen heeft tijdens de CES een nieuw audiosysteem getoond. Het gaat om een speaker met een bijbehorende ‘muziektablet’ die aan beide zijden te bedienen is. Opvallend aan het afneembare apparaat is dat de achterkant van een houtlaag is voorzien.

Bang & Olufsen heeft gekozen voor eikenhout, zo wordt in de aankondiging duidelijk. Op de rechterhelft van de achterzijde is een cirkel te zien die met diverse sensoren is uitgerust. Het vlak is aanraakgevoelig. Daardoor kan het volume van het apparaat met lichte aanrakingen worden geregeld, maar de gebruiker moet de muziek hiermee ook kunnen pauzeren of juist hervatten.

De voorzijde van de BeoSound Moment heeft een touchscreen van zeven inch, aldus Mashable. Verder is een clickwheel te zien. Op het touchscreen worden albumcovers getoond en de gebruiker kan swipen om muziek te zoeken. Naast eigen muziek zouden meer dan 70.000 internetradiostations te ontvangen zijn. Een muzieksoort moet aan de hand van een bijbehorende kleur kunnen worden opgeroepen. Verder kunnen gebruikers hun smartphone aan de speaker koppelen. Dat kan via een kabel, maar de muziek kan ook worden gestreamd via bluetooth.

De BeoSound Moment is vanaf 30 januari 2015 verkrijgbaar in Bang & Olufsen-winkels; de speaker moet 2195 euro gaan kosten. Onlangs is bekend geworden dat Bang & Olufsen openstaat voor een overnamebod, zo heeft onder meer Reuters naar buiten gebracht.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18476 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]