Blackberry onthult internet-of-things-platform

Jan

8

2015

De Canadese fabrikant BlackBerry heeft een internet-of-things-platform op basis van zijn QNX-software aangekondigd. Met het platform richt het bedrijf zich eerst op de auto-markt. Ook brengt BlackBerry zijn BBM-dienst naar wearables.

BlackBerry zegt zijn QNX-software te combineren met zijn netwerkinfrastructuur voor het internet-of-things-platform. Het bedrijf claimt maandelijks 35 petabyte aan mobiel dataverkeer af te handelen via zijn netwerk. Het IoT-platform gaat uit meerdere modules bestaan.

Zo komt er een beheermodule voor over-the-air-updates, app-inschakeling en het verzamelen van logs. Met het platform richt BlackBerry zich in eerste instantie op de scheepvaart en markt voor connected cars, later volgt uitbreiding naar de sector voor ‘smart energy’ en healthcare. QNX heeft al een groot marktaandeel op gebied van systemen voor auto’s.

BlackBerry kondigde tegelijkertijd aan dat zijn BBM-chatdienst uitbreidt naar wearables die Android Wear draaien. Bezitters van een smartwatch met Android Wear krijgen notificaties via BBM, kunnen berichten lezen en meldingen wegswipen. Ook werkt de dienst in combinatie met Google Now.

Viewing:-226

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19042 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]