BlackBerry werkt aan slimme bril

Sep

13

2014

Door Arnoud Wokke, vrijdag 12 september 2014 16:02, reacties: 43, views: 8.387 • Feedback

Smartphonemaker BlackBerry werkt aan een slimme bril en een smartwatch. Dat zegt een topman van het bedrijf. Het is nog onbekend of de producten zullen gaan uitkomen; dat heeft de fabrikant tot op heden nog niet bepaald.

BlackBerry doet ‘onderzoek’ naar de wearables, zegt het hoofd BBM in een interview met Computerworld. Hij zegt niet op welke punten de wearables zich moeten onderscheiden van de concurrentie of wanneer het horloge of de bril zouden kunnen uitkomen; het lijkt erop dat BlackBerry dus nog niet dicht bij een release is van de draagbare elektronica.

Het horloge en de bril zouden accessoires kunnen zijn bij BlackBerry 10-telefoons. Er zijn maar weinig smartwatches compatibel met die toestellen. BlackBerry staat wel op het punt om weer nieuwe smartphones uit te brengen: de Bold-opvolger Classic en de Passport. De fabrikant wil details over de release van die toestellen later deze maand bekendmaken op een eigen evenement.

Ondanks dat BlackBerry nog altijd bekend is als fabrikant van hardware, is dat niet de belangrijkste inkomstenbron: de toestellen zorgen nog maar voor rond 30 procent van de omzet. De rest komt uit software en diensten.

Viewing:-297

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20459 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]