BlackBerry wil wet die ontwikkelaars verplicht om BB10 te ondersteunen

Jan

22

2015

Er zou een wettelijke verplichting moeten komen om ook voor BlackBerry apps te ontwikkelen. Daarvoor pleit de ceo van BlackBerry, John Chen, in een brief aan het Amerikaanse Congres. Chen pleit voor ‘app-neutraliteit’, in aanvulling op netneutraliteit.

BlackberryIn zijn brief aan een aantal comité’s van het Amerikaanse Congres beklaagt Chen zich over het feit dat onder meer Apple en Netflix geen apps uitbrengen voor het BlackBerry-platform. “Netflix heeft netneutraliteit krachtig verdedigd, maar discrimineert BlackBerry-gebruikers door te weigeren om ze toegang te geven tot zijn videostreamingdienst”, schrijft Chen. Dat terwijl BlackBerry zijn Messenger-dienst wel heeft uitgebracht voor concurrenten, benadrukt de topman.

De BlackBerry-ceo stoort zich aan het feit dat veel apps enkel uitkomen voor iOS en Android. Dat zorgt volgens Chen voor een ecosysteem dat uit slechts twee takken bestaat, waarbij iOS- en Android-gebruikers veel meer apps en content kunnen benaderen dan gebruikers van andere platforms, waaronder dat van BlackBerry. “Dit is precies het soort discrimerende praktijken dat netneutraliteit probeert uit te bannen op het niveau van providers”, beweert Chen.

Neutraliteit zou daarom ook moeten worden verplicht op het niveau van apps en content, schrijft de BlackBerry-ceo. “Alle gebruikers van draadloos internet moeten toegang krijgen tot legale apps en content, en makers van apps en content zou moeten worden verboden om gebruikers te discrimineren op basis van hun besturingssysteem.”

Viewing:-195

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19085 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »