Consortium komt met standaard voor kabels bij 8k-tv’s

Jan

8

2015

Het MHL Consortium heeft SuperMHL voorgesteld, een standaardconnector voor het sturen van beelden naar komende 8k-tv’s. Omdat connectoren tot dusver niet voldeden, heeft het consortium, waartoe onder meer Samsung en Sony behoren, een eigen connector gemaakt.

De 32-pinsconnector van SuperMHL is omkeerbaar en kan dus op elke manier in een apparaat gestoken worden. Er is wel een eigen aansluiting vereist, in tegenstelling tot de manier waarop mhl tot nu toe werkt. De huidige mhl-standaarden werken via elke gewenste connector en veel makers van smartphones hebben het in de micro-usb-aansluiting gestopt.

De eigen aansluiting is alleen nodig voor 8k-video, meldt Anandtech. Voor 4k-video voldoet elke combinatie van connectoren, zoals micro-usb, usb type-c en hdmi. Op 4k ondersteunt SuperMHL meer frames per seconde en meer kleuren.

Met deze stap richt het MHL Consortium zich niet langer alleen op mobiele apparaten zoals smartphones, maar ook op de verbinding tussen tv’s en bijvoorbeeld settopboxen. De kabel en connectors zijn vooralsnog niet op grote schaal nodig, omdat 8k-tv’s nog niet voor consumenten te koop zijn.

Viewing:-251

Tags:

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19085 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »