Cyanogen wil een ‘Google-loze’ versie van Android ontwikkelen

Jan

26

2015

Cyanogen heeft ambities om een versie van Android te ontwikkelen die volledig losstaand van Google kan opereren. Alhoewel de Android-broncode opensource is, hebben de meeste fabrikanten ondersteuning van Google nodig om een volledig OS te kunnen bouwen.

Cyanogen logoKirt McMaster, die bij Cyanogen werkt als ceo, maakte de plannen bekend tijdens een evenement dat is georganiseerd door The Information. Volgens hem zijn Android en iOS niets meer dan verkapte manier van Google en Apple om hun diensten op te dringen. De topman stelt dat er op kernelniveau meer openheid nodig is. McMaster noemde Google Now als voorbeeld: de spraak- en informatiedienst van Google is stevig geïntegreerd in het Android-besturingssysteem, op een manier die voor externe ontwikkelaars niet mogelijk is.

Daarom wil zijn bedrijf een ‘Google-loze’ versie van Android ontwikkelen die op elk niveau open is. Door op ‘lager niveau’ toegang te geven tot het mobiele besturingssysteem moet het voor fabrikanten gemakkelijker worden om zelf verder te bouwen op Android, zonder dat hierbij ondersteuning van Google nodig is. In drie tot vijf jaar wil Cyanogen zijn ambities verwezenlijken.

Cyanogen is al langer kritisch op Google. Het bedrijf maakt populaire custom Android-software, onder de naam CyanogenMod, die inmiddels ook standaard wordt meegeleverd op sommige toestellen zoals de OnePlus One. In de beginjaren van Cyanogen was er een juridisch conflict met Google omtrent het meeleveren van Google-apps op de CyanogenMod-roms.

Viewing:-218

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19102 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]