Deens bedrijf eist schadevergoeding van Popcorn Time-gebruikers

Sep

27

2015

Een groep Deense gebruikers van Popcorn Time heeft een brief gekregen waarin zij worden gesommeerd om een schadevergoeding te betalen. Een Deens entertainmentbedrijf wil geld zien na het streamen van de film And So It Goes en andere content.

Dat schrijft het Deense DR. Een advocatenkantoor heeft brieven naar enkele honderden Denen verstuurd met daarin de claim voor een schadevergoeding. De briefontvangers worden ervan beschuldigd illegaal films te hebben bekeken met de populaire dienst Popcorn Time, waaronder de film And So It Goes. De Deense divisie van Scanbox, het mediabedrijf dat de rechten heeft op de film, heeft de ip-adressen achterhaald van mensen die de film hebben gestreamd, en wil geld zien van hen.

In de brief wordt gesproken over een schadevergoeding van 2200 Deense kronen, omgerekend bijna 300 euro. Er wordt gedreigd met juridische stappen als de briefontvangers niet betalen. In dat geval zou een aanzienlijk hogere schadevergoeding worden geëist. Onduidelijk is of er al mensen zijn die de voorgestelde schadevergoeding hebben betaald.

Eerder werden in Denemarken al twee personen gearresteerd omdat zij uitleg gaven over het gebruik van Popcorn Time, ondanks dat zij niet naar auteursrechtelijk beschermd materiaal linkten. Omdat Popcorn Time als illegaal wordt beschouwd, worden de twee Denen verdacht van ‘serieuze economische en internationale misdaden’. Ook in Noorwegen ligt het vergrootglas op Popcorn Time-gebruikers: tienduizenden Noren kregen kortgeleden een waarschuwing van antipiraterijwaakhond Rettighets Alliansen. In Nederland trad Brein op tegen Popcorn Time-websites maar zijn voor zover bekend geen individuele gebruikers aangeschreven.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18412 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »