E-commercereus Alibaba stoot Facebook van de troon met beursgang

Sep

20

2014

Alibaba is vrijdag naar de beurs gegaan. Het bleek de grootste beursgang in de Amerikaanse geschiedenis, waarmee het Chinese internetbedrijf Facebook van de troon stootte. Het aandeel stond na de eerste minuten al flink op winst.

Alibaba GroupHet bedrijf haalde zeker bijna 22 miljard dollar op en mogelijk nog meer. Daarmee presteerde Alibaba beter dan verwacht, omdat analisten verwachtten dat het bedrijf tussen de 15 en 20 miljard dollar op zou halen. Met de opbrengst is de beursgang van de Chinese e-commercereus de grootste van de Verenigde Staten. Ter vergelijking: Facebook haalde bij zijn beursgang twee jaar geleden ‘slechts’ 16 miljard dollar binnen.

Alibaba is in het Westen vrij onbekend, maar is één van de drie grootste internetbedrijven in China. Het bedrijf biedt onder eigen naam een plek aan voor het kopen en verkopen van goederen, maar zit ook achter Tmall, een site waar bedrijven hun eigen producten direct aan consumenten kunnen verkopen en waar onder meer Nike, Disney en Apple actief zijn. Daarnaast beheert het een PayPal-concurrent en steunt het Tango, een WhatsApp-alternatief.

Vorig jaar werd voor 250 miljard dollar verhandeld via Alibaba. Dat is meer dan eBay en Amazon samen. Ondanks dat Alibaba in de Verenigde Staten naar de beurs is gegaan, wil het vooral in China blijven uitbreiden. Een groot deel van de Chinezen heeft nog nooit iets online besteld of is zelfs nog nooit online geweest.

Viewing:-244

In: News & Events Asked By: [20441 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]