EBay schrapt 2400 banen

Jan

22

2015

De online-handelsplaats eBay schrapt 2400 banen, wat neerkomt op 7 procent van zijn werknemersbestand. Het Amerikaanse bedrijf maakte vorig jaar een verlies van 41 miljoen dollar, omgerekend 35 miljoen euro.

eBayDe ontslagen zullen over de gehele breedte vallen: zowel de marketplace-tak als de zakelijke divisie en dochter PayPal worden getroffen, meldt persbureau AFP. Het is onbekend of ook de Nederlandse tak, waar Marktplaats.nl onder valt, met ontslagen te maken krijgt.

Volgens PayPal-ceo John Donahoe zijn de ontslagen nodig om de organisatie te ‘versimpelen’, ‘sneller beslissingen te kunnen maken’ en om te zorgen voor een ‘concurrerende prijsstructuur’. Het bedrijf draaide vorig jaar een verlies van 41 miljoen dollar, omgerekend 35 miljoen euro, tegen een winst van 2,8 miljard dollar een jaar eerder.

In de tweede helft van dit jaar zal eBay PayPal afstoten, werd eerder al bekend. Ook eBay Enterprise, waarmee winkeliers webwinkels kunnen opzetten, wordt waarschijnlijk afgestoten. Die tak zal worden verkocht of via een beursgang in een nieuw bedrijf worden ondergebracht.

Viewing:-570

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19094 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]