Facebook start met uitrol van blog-functionaliteit

Sep

27

2015

Facebook heeft zijn bestaande Notes-functionaliteit van een nieuw jasje voorzien, waarmee het op een blogdienst is gaan lijken. Er zijn ook ‘blogachtige’ functionaliteiten, zoals het toevoegen van een coverfoto en ingevoegde foto’s met bijschriften.

De vernieuwingen voor Notes zijn door Facebook openbaar gemaakt via zijn blog. Volgens de sociale-netwerksite kunnen gebruikers hun notities nu voorzien van headers, quotes of bullet points. Het geheel kan geplaatst worden binnen een interface die lijkt op die van een blogdienst. Zo is het ook mogelijk om een coverfoto boven de tekst te plaatsen en kunnen binnen de tekst eveneens foto’s worden geplaatst, al dan niet met bijschrift.

De nieuwe manier van notities maken werkt op de webversie van Facebook, maar nog niet op mobieltjes. Wel kunnen mobiele gebruikers de gemaakte Notes zien. Of het maken van blogposts via Notes in een later stadium nog naar mobieltjes komt is niet duidelijk.

Notes zijn beschikbaar via de url www.facebook.com/notes. Het is echter mogelijk dat de dienst nog niet bij iedereen aanwezig is: de uitrol verloopt gefaseerd waardoor het enige tijd kan duren voordat alle gebruikers de nieuwe features zullen zien. Met de update hoopt Facebook waarschijnlijk dat het maken van notities of blogposts populairder wordt. Aan de uitrol ging een korte testfase vooraf.

Viewing:-177

In: Technology & Gadgets Asked By: [17572 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »