FBI: Noord-Koreaanse Sony-hackers vergaten proxy te gebruiken

Jan

8

2015

De FBI claimt te weten dat de hackers van Sony Pictures uit Noord-Korea afkomstig zijn, omdat ze zouden zijn vergeten om hun proxy aan te zetten. Ook kan het zijn dat de proxy niet werkte. Dat claimt het hoofd van de FBI, James Comey.

FBIVolgens Comey hebben de hackers in vrijwel alle gevallen een proxy gebruikt, maar zijn ze in een paar gevallen vergeten om de proxy aan te zetten, al kan het ook zo zijn dat de proxy door technische omstandigheden niet werkte. Dat zei Comey volgens Wired tijdens een toespraak.

Daardoor zou de FBI weten welke ip-adressen zijn gebruikt bij de hack. Die adressen zouden aan Noord-Korea toebehoren. “Ze sloten de verbinding snel af nadat ze hun fout ontdekten”, stelt Comey. “Maar niet voordat we zagen waar de verbinding vandaan kwam.” Het is niet bekend hoe de FBI zou weten dat het bij de Noord-Koraanse ip-adressen niet om een proxy gaat.

De claims van de Amerikaanse regering dat de Sony-hack door Noord-Koreaanse hackers is gepleegd, kunnen op scepsis rekenen. Zo probeerden de aanvallers eerst om Sony af te persen door te dreigen informatie vrij te geven als Sony niet zou betalen. Pas later maakten de hackers politieke claims.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18418 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »