Gamers kunnen Xbox One-games streamen naar Windows 10-apparaten

Jan

22

2015

Met de komst van Windows 10 kunnen Xbox One-bezitters games streamen naar laptops en tablets met Windows 10. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. Dat kan waarschijnlijk echter alleen als de gebruiker thuis is, dus niet over internet.

Tijdens een eigen evenement over de komst van Windows 10 gaf Microsoft aan dat het mogelijk wordt om Xbox One-games ‘te streamen naar elke Windows 10-pc of tablet in huis’. Vermoedelijk is het niet mogelijk om games te streamen naar apparaten elders op het internet. De streamingfunctionaliteit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een game die draait op de Xbox One in de woonkamer, te spelen in bed.

Voor zover bekend werkt de functionaliteit enkel met tablets en pc’s, en niet met smartphones waarop Windows 10 is geïnstalleerd. De technologie ondersteunt elke game. Gamers kunnen de controller van de Xbox One gebruiken om te spelen.

Daarnaast kunnen gamers op Windows 10 spelen tegen Xbox-gamers, heeft Microsoft bekendgemaakt. Daarvoor zullen ontwikkelaars dan wel ondersteuning moeten inbouwen; het is daarom nog onzeker of alle spellen daar ondersteuning voor krijgen.

Verder stelt Microsoft dat DirectX 12, dat het bedrijf vorig jaar aankondigde en dat eind dit jaar in de eerste games moet zitten, zorgt voor een veel betere performance in games. Microsoft spreekt van een toename van vijftig procent, al is onduidelijk hoe het bedrijf tot dat percentage komt en waar het precies betrekking op heeft. Waarschijnlijk is de winst vooral te bereiken in situaties waar een systeem cpu-limited is, net als bij AMD’s Mantle-api. Tot slot krijgt Windows 10 een nieuwe Xbox-app met onder meer een activity feed, zoals de Xbox One die ook al heeft.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18114 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »