Gerucht: Apple houdt 0,15 procent van transactiewaarde in bij betaling Apple Pay

Sep

13

2014

Apple krijgt vermoedelijke 0,15 procent van elke betaling die via het recent geïntroduceerde Apple Pay wordt gedaan. Dat betekent dat het bedrijf 15 cent inhoudt voor elke 100 euro die via het betalingssysteem wordt verwerkt. Concurrenten zoals Google zouden aanmerkelijk minder krijgen.

Volgens The Financial Times, die zich beroept op niet nader genoemde bronnen, rekent Apple een tarief van 0,15 procent van elke transactie voor het gebruik van Apple Pay. De financiële nieuwssite claimt dat Apple daarmee een aanzienlijk betere deal heeft bedongen dan concurrenten zoals Google; die zou voor transacties via zijn Wallet-betalingssysteem aanzienlijk minder uitgekeerd krijgen per transactie. Het is echter onduidelijk hoe groot de verschillen precies zijn.

De onderhandelingen om de tarieven hebben meer dan een jaar geduurd, zo stelt The Financial Times. Deze werden in het diepste geheim gevoerd, waarbij veel werknemers bij banken die werkten aan de implementatie vaak niet precies wisten waar ze aan werkten. Veel banken en creditcardbedrijven zouden welwillend hebben gestaan tegenover de plannen van Apple omdat het hun bedrijfsvoering niet teveel zou aantasten, aldus de bronnen.

Apple heeft bij de introductie van Apple Pay, die samenviel met de aankondiging van twee nieuwe iPhones die van het betalingssysteem gebruik kunnen maken, bekendgemaakt dat er deals zijn gesloten met verscheidene grote creditcardverstrekkers, zoals Mastercard en Visa. Grote bedrijven zoals McDonalds en Starbucks gaan ondersteuning bieden voor Apple Pay.

Apple Pay komt ook naar Nederland, al is nog niet duidelijk wanneer het wordt uitgerold. De dienst werkt alleen de op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus; betalingen worden uitgevoerd door via nfc contact te maken met een betaalterminal en alleen de twee nieuwe iPhones hebben ondersteuning voor de korteafstandstechnologie.

Keynote: Apple Pay

Wetenschappers koelen elektronen tot -228 graden Celsius bij kamertemperatuur

Viewing:-213

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20459 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]