Gerucht: Konami staakt alle gameproducties op PES2016 en MGO na

Sep

19

2015

De Japanse game-ontwikkelaar en -uitgever Konami heeft naast Metal Gear Online en Pro Evolution Soccer 2016 geen console- of pc-games meer in productie. Het bedrijf gaat zich mogelijk in de toekomst alleen nog richten op mobiele games.

Konami logoNaast PES en Metal Gear online heeft het bedrijf de licentie voor een EK 2016-game in handen, waar het te zijner tijd mogelijk ook nog mee aan de slag gaat, melden anonieme bronnen aan Gameblog.fr. Afgezien daarvan, werkt Konami aan geen enkele triple-A-titel. Dit terwijl in maart van dit jaar Konami nog vacatures plaatste om ontwikkelaars in huis te halen voor de ontwikkeling van nieuwe Metal Gear Solid-games. De bronnen melden dat hieropvolgend niemand is aangenomen bij Konami.

Rond Konami komt de laatste tijd met enige regelmaat negatief nieuws naar buiten. Zo is Hideo Kojima, de geest achter de Metal Gear Solid-franchise, inmiddels weg bij het bedrijf. Dit zou zijn omdat de productie van Metal Gear Solid, die naar verluidt 80 miljoen dollar kostte, te duur zou zijn in de ogen van Konami. Een uitgebreid artikel van de Japanse krant Nikkei meldt bovendien dat werknemers bij Konami onder andere zeer nauwlettend in de gaten gehouden worden, en ze simpele, vernederende taken toegewezen krijgen als ze niet nuttig genoeg zijn voor het bedrijf.

In mei van dit jaar kondigde Konami aan dat het zich voornamelijk ging richten op mobiele games. Julien Merceron, de ontwikkelaar van de Fox Engine, waar onder andere MGSV op draait, is het daar niet mee eens en is in reactie hierop onlangs opgestapt. Dat melden de bronnen van Gameblog.fr ook. Konami is onder andere bekend van franchises als Castlevania, Contra, Metal Gear Solid, Pro Evolution Soccer, en Silent Hill. De ontwikkeling van een nieuwe game in die laatste franchise, is ook stilgelegd.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18418 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »