Google gaat prijsinformatie in-app-aankopen tonen in Play Store

Sep

23

2014

Door Eric Scheers

Google is van plan om prijsinformatie over in-app-aankopen te gaan tonen in de Play Store. Indien een app de mogelijkheid biedt om dit soort aankopen te doen zullen de prijzen daarvan op de overzichtspagina van de app getoond worden.

Play Store Het heeft dit Concern bekendgemaakt aan de ontwikkelaars Via Google Play Developer Console, meldt Droid Life. Op deze manier worden Android-gebruikers voor het installeren van een app beter geïnformeerd over de werkelijke kosten. Zowel informatie over eenmalige aankopen als over abonnementen zal worden getoond. De verandering wordt op 30 september doorgevoerd, Apple heeft al enige tijd vergelijkbare functionaliteit in zijn App Store.

Zowel Apple als Google hebben veel kritiek gekregen wegens problemen met in-app-aankopen, veel apps worden gepresenteerd als gratis maar zijn dit eigenlijk niet. Apple moest zelfs 24 miljoen euro terugbetalen aan ouders Kinderen van Die zonder toestemming veel in-app-aankopen Hadden gedaan. Beide Bedrijven zijn Onder druk van de Europese Unie bezig OM de gebruikerservaring omtrent in-app-aankopen TE verbeteren.

Viewing:-178

In: Technology & Gadgets Asked By: [17580 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »