Google komt met Chromecast Audio voor speakers’

Sep

19

2015

Google zou van plan zijn om een aparte versie van de Chromecast uit te brengen die bedoeld is om op speakers aan te sluiten. Daarmee krijgen zij ondersteuning voor het draadloos afspelen van content, waarbij het mogelijk is om meerdere speakers te laten samenwerken.

Er kwamen al eerder details naar buiten van een nieuwe Chromecast met verbeterde wifi en nieuwe features, maar nu blijkt dat Google ook werkt aan een apart apparaatje voor speakers, zo stelt het doorgaans goed ingelichte 9to5Google. De site heeft een afbeelding van het apparaatje, maar deze verschaft nog weinig duidelijkheid over de behuizing. Deze Chromecast Audio zou via een 3,5mm-aansluiting gekoppeld kunnen worden met een speaker, waardoor deze ‘wifi-enabled’ wordt. Dat maakt het mogelijk om draadloos content af te spelen.

Verder zou het mogelijk zijn om meerdere speakers met elkaar te laten samenwerken. Het is dan waarschijnlijk wel nodig om een Chromecast Audio per speaker aan te sluiten, waarna ze gezamenlijk aangestuurd kunnen worden; dat maakt het mogelijk om op alle aangesloten speakers dezelfde audio af te spelen. Geluid zou in ‘hoge kwaliteit’ doorgestuurd kunnen worden, al is onduidelijk wat daar precies mee wordt bedoeld. Er zou tevens ondersteuning zijn voor Spotify.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe Chromecast Audio tegelijkertijd gelanceerd met de nieuwe versie van de ‘gewone’ Chromecast. Google heeft een evenement gepland op 29 september waarbij nieuwe hardware wordt aangekondigd, waardoor het aannemelijk is dat de nieuwe Chromecasts ook zullen verschijnen.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18412 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »