Google verplicht Music Key-dienst voor artiesten die Content ID gebruiken

Jan

26

2015

Google ligt onder vuur omdat het artiesten die Content ID gebruiken, een manier om copyright te beheren en geld te verdienen aan YouTube-content, verplicht om mee te doen aan Music Key. Deze dienst is onlangs aangekondigd en laat klanten onder andere tegen betaling muziek streamen.

Artiesten die gebruik maken van Content ID krijgen een vijfjarig contract van Google, zo blijkt uit informatie die Zoë Keating op haar Tumblr-blog heeft gezet. De artiest zette de voorwaarden van het contract online dat ze van Google ontving. Daaruit blijkt dat YouTube-gebruikers verplicht mee moeten doen aan de nieuwe streamingdienst Music Key, zowel de betaalde als de gratis versie. Verder moet muziek die artiesten bij andere diensten uploaden tegelijkertijd op YouTube worden gezet en krijgen alle geüploade liedjes advertenties.

Wie zich niet kan vinden in het nieuwe contract wordt afgesloten van Content ID, het managementsysteem voor artiesten om hun copyright te beheren en om geld te verdienen aan content die op YouTube staat. Volgens Keating wordt ook gedreigd met het sluiten van haar YouTube-kanaal, maar een woordvoerder van Google spreekt dat tegen. Tegenover Gizmodo bevestigde hij wel dat artiesten de contracten toegestuurd krijgen. Wie geld wil verdienen aan YouTube-content moet aan alles meedoen, aldus de woordvoerder.

Google kondigde in november YouTube Music Key aan, een streamingmuziekdienst waarvoor zowel een gratis als betaalde versie beschikbaar komt. In de software wordt niet alleen muziek gestopt, maar ook informatie over artiesten, muziekvideo’s en afspeellijsten.

Viewing:-190

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19137 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]