Google vraagt patent aan op technologie voor boeken met ‘augmented reality’

Mar

6

2016

Google heeft twee patenten ingediend die technologie beschrijven om het traditionele boek te verbeteren. Een van de ideeën is om beeldmateriaal te projecteren op de bladzijden van het boek, via speciaal hiervoor ingebouwde apparaatjes.

De bewuste patentaanvragen zijn ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau USPTO en werden als eerste ontdekt door Fast Company. In een van de patentaanvragen beschrijft Google een technologie om via een soort augmented reality beelden toe te voegen aan een boek. Dat kan via een projector die in het boek moet worden ingebouwd en druksensoren die detecteren wanneer de lezer een bladzijde omslaat. Omdat er een miniprojector wordt gebruikt is het dus niet nodig een speciale bril te dragen om de beelden te kunnen zien.

Wanneer de gebruiker een bladzijde omslaat ontstaat er een trigger en kunnen er beelden op het boek zelf worden getoond, en die daarmee het verhaal ondersteunen. Een ingebouwde speaker kan bijbehorende geluiden laten horen. Datzelfde kan overigens met een technologie die beschreven wordt in de tweede patentaanvraag. Daarbij wordt van een secundair apparaat, bijvoorbeeld een smartphone of tablet, gebruikgemaakt om beeld en geluid bij het boekverhaal weer te geven. Wederom wordt gedetecteerd wanneer de lezer een bladzijde omslaat en vervolgens wordt het bijbehorende beeld- en geluidsmateriaal afgespeeld op de smartphone of tablet.

Zoals gebruikelijk bij patentaanvragen is niet duidelijk of de gepatenteerde technieken ook daadwerkelijk hun weg zullen vinden in producten. Google experimenteert vaker met nieuwe productvormen, waardoor het allerminst zeker is dat een dergelijk boek zal worden geproduceerd. Het is ook mogelijk dat Google de ideeën gebruikt voor techdemonstraties.

Viewing:-227

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20845 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]