´Google werkt aan backups en ‘account transfer’ voor Android´

Sep

20

2014

Google lijkt te werken aan een grote update voor Android die wordt uitgerold via Google Play Services. Een uitgelekt installatiebestand toont aan dat er onder andere wordt gewerkt aan verbeterde backups en het overzetten van accounts tussen twee apparaten.

Google Play ServicesAndroid Police kreeg een apk-installatiebestand voor Google Play Services in handen. Volgens de site, die vaak als eerste bericht over nieuwe Android-features die via Play Services worden uitgerold, gaat het om versie 6.1 die onlangs naar Android-gebruikers is verstuurd. Met de app kan Google automatisch onderdelen van Android updaten zonder dat gebruikers dit handmatig hoeven doen of moeten wachten op de fabrikant van hun Android-apparaat.

In de nieuwe versie van Play zijn verscheidene nieuwe features te vinden, aldus Android Police. Zo lijkt Google te werken aan de mogelijkheid om bestanden en instellingen als backup op te slaan in Google Drive. Momenteel bevat Android nog geen uitgebreide backupmogelijkheid, waardoor veel gebruikers zijn aangewezen op externe oplossingen, zoals het populaire Titanium Backup.

Het overzetten van accountgegevens, bestanden en instellingen naar een nieuw Android-apparaat moet makkelijker worden in versie 6.1 van Play Services. In de code wordt melding gemaakt van een functie om een verbinding te leggen tussen twee apparaten, bijvoorbeeld via bluetooth, om vervolgens gegevens uit te wisselen. Dit lijkt het voor Android-gebruikers gemakkelijker te moeten maken om over te stappen naar een nieuw apparaat.

In Play Services 6.1 lijkt ook aandacht te zijn voor beveiliging. Zo verwijzen delen van de code naar ‘personal unlock’, een functie waarmee een Chrome OS-apparaat automatisch kan worden ontgrendeld als het bijbehorende Android-apparaat in de buurt is. Deze unlockfunctie werd eerder al ontdekt, maar lijkt nu ook daadwerkelijk in Android te worden ingebouwd.

Advertenties lijken de mogelijkheid te krijgen om evenementen in de agenda van de gebruiker te zetten. Ook lijkt het mogelijk om afbeeldingen in de Gallery-app te plaatsen. Hiervoor is echter wel toestemming van de gebruiker voor nodig. Verder dook Nearby op in de Play Services-code; dit is een functie die apparaten automatisch voorgeprogrammeerde interacties met elkaar laat aangaan als ze bij elkaar in de buurt zijn. Deze feature lijkt ook voor games beschikbaar te komen.

Tenslotte lijkt Google zijn supportfeatures te willen verbeteren. Zo zijn er verwijzingen ontdekt naar een klantenservice die werkt via Hangouts; Android-gebruikers zouden hiermee hun vragen kunnen stellen aan Google-medewerkers, al is de precieze implementatie nog onduidelijk.

Viewing:-268

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19102 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]