In eerste weekend zorgt Netflix voor 7 procent van dataverkeer Telenet

Sep

23

2014

Rond 7 tot 10 procent van het dataverkeer op het netwerk van de Belgische provider Telenet ging via Netflix in het eerste weekend dat de streamingdienst in België actief was. Dat laat een woordvoerder van de provider weten. Concurrenten laten zich er niet over uit.

Volgens Telenet WAS Netflix daarmee de een na grootste Bron van dataverkeer afgelopen weekeinde, schrijft Datanews. Welke site of dienst het meeste dataverkeer voor zijn rekening nam, is onbekend, maar vermoedelijk is het een andere aan video gerelateerde dienst als YouTube.

Belgacom wil geen cijfers geven en Netflix zou zelf ook geen reactie willen geven. Het Percentage ligt in Lijn met dat van de Nederlandse kabelaar UPC, Die Zei dat 5 tot 10 procent van het dataverkeer via Netflix liep, maar dat was drie maanden na de opening van de streamingdienst in Nederland.

Dat Telenet veel sneller eenzelfde percentage haalt, duidt erop dat of Telenet veel minder dataverkeer heeft dan UPC en dus een klein aantal klanten sneller voor zo’n percentage zorgen, of dat er binnen enkele dagen veel meer mensen in België Netflix zijn gaan gebruiken dan bij de release in Nederland. De Belgische Provider is openlijk voorstander OM Netflix TE laten Betalen voor Het dataverkeer dat zijn gebruikers veroorzaken en van de directeur en Telenets UPC’s moederbedrijf heeft OOK gezegd daar voor zijn TE.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18460 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]