Intel plaatst Atom-cpu in Compute Stick

Jan

8

2015

Intel heeft op de CES de Compute Stick aangekondigd. De stick is voorzien van een Atom-processor en moet in een hdmi-ingang van een televisie of monitor worden geprikt. In eerste instantie wordt een Windows-versie uitgebracht, maar Intel werkt ook aan een Linux-uitvoering.

De Intel Compute Stick bevat een quadcore-Atom-processor uit de Bay Trail-serie. De hdmi-stick bevat 2GB werkgeheugen en 32GB interne flashopslag. De opslagcapaciteit kan via een micro-sd-kaartje worden vergroot. Om de stick te voeden kan een usb-aansluiting worden gebruikt, maar de stick kan ook via een adapter worden gevoed. Verder zijn 802.11n-wifi en bluetooth aanwezig.

De Compute Stick zal Windows 8.1 draaien en moet nog in het eerste kwartaal van dit jaar beschikbaar komen. De adviesprijs ligt op 149 dollar, omgerekend 125 euro. Intel stelt dat de dongle door consumenten gebruikt kan worden om media te streamen op televisies, terwijl bedrijven de hdmi-stick kunnen inzetten voor bijvoorbeeld thin-clients.

Intel, dat in november al hintte op de komst van een hdmi-dongle, belooft later dit jaar met een Linux-versie van de Compute Stick te komen. Deze zal met een prijs van 89 dollar, omgerekend 75 euro, aanzienlijk goedkoper zijn, maar de opslag is dan wel beperkt tot 8GB en het werkgeheugen is gereduceerd tot 1GB.

Viewing:-186

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19137 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]