Intel toont kleine Curie-module voor wearables

Jan

8

2015

Intel heeft een module met de grootte van een knoop aangekondigd, die een soc combineert met ondersteuning voor bluetooth en de aanwezigheid van sensoren. De module moet ingezet worden voor onder andere wearables.

De module heeft de naam Curie gekregen en moet in de tweede helft van 2015 verschijnen. De module bestaat uit een Quark SE-soc, 384kB flashgeheugen, 80kB sram, bluetooth le-radio en een zes-assige bewegingsmeter en gyroscoop. Daarnaast is er een dsp-sensor-hub met accelerator om snel patronen te kunnen matchen. Deze eigenschappen moeten ervoor zorgen dat fabrikanten de module eenvoudig in kunnen zetten als basis van ‘slimme’ wearables.

Intel Curie

Tijdens de keynote op de CES 2015, demonstreerde Intel-ceo Brian Krzanich verder de mogelijkheden van Intels RealSense. Het ging onder andere om drones van Ascending Technologies, die van Intels RealSense-camera’s waren voorzien. Dankzij dit camerasysteem, met onder andere een infraroodcamera, kunnen systemen de omgeving scannen en de drones konden dan ook objecten en mensen ontwijken. Ook iRobot experimenteert met RealSense voor zijn robots. Daarnaast kwam er een korte demonstratie van een prototype van de Nixie, een drone die uiteindelijk vanaf de pols moet kunnen stijgen en landen.

Tenslotte kondigt Intel aan 300 miljoen dollar, omgerekend 254 miljoen euro, te steken in het Diversity in Technology-initiatief. Hiermee wil het bedrijf stimuleren dat meer vrouwen en andere groepen die ondervertegenwoordigd zijn gaan werken in de tech-sector.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18460 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]