Intel toont wachtwoordmanager met gezichtsherkenning

Jan

8

2015

De beveiligingstak van Intel, voorheen het zelfstandige McAfee, komt met een wachtwoordmanager die gebruikers onder andere met gezichtsherkenning toegang biedt tot hun wachtwoorden. Ook kunnen gebruikers met behulp van gezichtsherkenning op Windows inloggen.

De True Key-dienst van Intel laat gebruikers zelf kiezen hoeveel factoren ze willen gebruiken om in te loggen. Zo kan ook een vingerafdruk, een ‘vertrouwd apparaat’ of een wachtwoord worden gebruikt om toegang te krijgen tot wachtwoorden. Hoe meer factoren worden ingesteld, hoe veiliger, benadrukt Intel. Het is onduidelijk hoe vertrouwde apparaten worden herkend, maar waarschijnlijk gebeurt dat via bluetooth.

True Key krijgt ondersteuning voor Windows, OS X, Android en iOS. Ook zijn er extensies voor Chrome en Internet Explorer; Firefox en Safari ontbreken in het lijstje. Gebruik van de app is gratis tot vijftien opgeslagen wachtwoorden; daarna moet exclusief btw 20 dollar per jaar, omgerekend circa 17 euro, of 2 dollar per maand worden neergeteld voor de app. Vanaf eind deze maand kunnen bètatesters de app al proefdraaien; halverwege dit jaar krijgt iedereen toegang.

Wachtwoorden worden lokaal versleuteld en dan pas naar servers van Intel gestuurd. Dat zou betekenen dat overheden geen toegang krijgen tot de opgeslagen data. De introductie van True Key volgt op de overname door Intel van PasswordBox, een wachtwoordmanager, begin december.

Viewing:-202

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19092 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »