Internet Archive maakt meer dan 2300 dos-games speelbaar in browser

Jan

8

2015

The Internet Archive heeft 2386 dos-games online gezet die direct in de browser speelbaar zijn dankzij een javascript-implementatie van DOSBox. Onder andere klassiekers als Doom, Budokan, Prince of Persia, Lemmings, Wolfenstein en Leisure Suit Larry zijn in het archief aanwezig.

Sinds december experimenteert The Internet Archive met het werkend krijgen van de DOSBox-emulatorcode in moderne browsers. Daarvoor wordt de em-DOSBox-implementatie gebruikt. Inmiddels acht The Internet Archive de emulatorcode voldoende rijp voor een brede uitrol van het aanbod van dos-games die direct in de browser gespeeld kunnen worden.

In totaal zijn meer dan 2300 games in het dos-gamesarchief te vinden, waaronder titels als Doom, Budokan, Prince of Persia, Lemmings, Wolfenstein, Jazz Jackrabbit, Duke Nukem 3D, Sim City, Hexen en Leisure Suit Larry. The Internet Archive wil het spelaanbod in de komende tijd verder uitbouwen.

Hoewel vrijwel alle games speelbaar zijn, kunnen sommige titels crashen. Daarnaast waarschuwt The Internet Archive ervoor dat in de spellen geen savegames mogelijk zijn. Ook werkt de emulator nog niet altijd correct in Internet Explorer en Safari, al wordt daaraan gewerkt. Firefox en Chrome kunnen de emulatorcode wel draaien.

Viewing:-169

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19121 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »