Kingston komt met nieuwe pci-e-ssd’s

Jan

8

2015

Kingston heeft op de CES een aantal nieuwe HyperX Predator-ssd’s aangekondigd die in een pci-express 2.0 x4-slot geprikt kunnen worden. Hierdoor zouden sequentiële lees- en schrijfsnelheden te behalen zijn van respectievelijk 1,4 en 1GB/s.

In eerste instantie kondigt Kingston uitvoeringen met opslagcapaciteiten van 240 en 480GB aan. Deze moeten in februari beschikbaar komen. In de loop van 2015 moet er ook een 960GB-editie uitkomen.

De ssd’s moeten in een pci-express 2.0 x4-slot worden geplaatst. De HyperX Predator-ssd’s zijn leverbaar in een m2-form factor. Optioneel is een half-height, half-length-adapter beschikbaar zodat de drives ook in combinatie met moederborden zonder m2-socket te gebruiken zijn.

Door de overstap naar de pci-e-interface wordt de sata-600-interface, die inmiddels voor veel high-end ssd’s een knelpunt is geworden, aan de kant geschoven. Volgens Kingston zijn de ssd’s bootable te maken door middel van standaard-ahci-drivers.

Op de HyperX Predator-ssd’s is een Marvell 88SS9293-controller geplaatst. Kingston stelt dat de leessnelheden kunnen oplopen tot 1,4GB/s en de schrijfsnelheid piekt op 1GB/s. Het aantal iops heeft Kingston nog niet vrijgegeven en de prijzen evenmin.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18798 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »