LibreOffice brengt testversie uit van Viewer-app voor Android

Jan

22

2015

LibreOffice heeft een testversie uitgebracht van een komende app voor Android. Met de LibreOffice Viewer kunnen gebruikers documenten, spreadsheets en presentaties bekijken op telefoons en tablets. De testversie is volgens de organisatie zelf nog niet helemaal stabiel.

De app heeft naast ondersteuning voor open standaarden als odt, odp en ods ook Microsoft Office-ondersteuning en kan .docx-, xlsx- en .pptx-bestanden openen. Daarnaast is er ondersteuning voor oudere Office-formaten als .doc en .xls. Gebruikers kunnen de viewer alleen gebruiken om bestanden te bekijken; bewerken is niet mogelijk. In deze testversie werken zaken als links nog niet en het is bovendien niet mogelijk om vanuit de LibreOffice Viewer te zoeken naar bestanden.

Collabora heeft de testversie van de LibreOffice Viewer in de Play Store gezet. Vrijwel alle telefoons en tablets zouden compatibel zijn met de app. Volgens de organisatie zijn er meer dan 6800 compatibele apparaten. De 46 megabyte wegende app vereist Android 4.0 of hoger en gebruikt de engine van Firefox voor Android om bestanden te tonen.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18439 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]