Microsoft brengt Xbox One Elite-controller op 27 oktober uit

Sep

19

2015

Microsoft heeft via zijn eigen winkel een releasedatum gegeven voor zijn Elite-controller voor de Xbox One. De gamecontroller wordt vanaf 27 oktober verkocht in de Verenigde Staten, waarbij nog niet geheel duidelijk is of het apparaatje dan ook meteen in Nederland verkrijgbaar is.

De releasedatum is door Microsoft niet aangekondigd, maar staat wel in de online-winkel van het bedrijf, zo ontdekte Polygon. In de webwinkel wordt 27 oktober genoemd als releasedatum, waarbij Microsoft belooft dat mensen die een preorder hebben geplaatst de gamecontroller ook op die dag in huis zullen hebben. De Elite-controller kost 150 dollar, terwijl in Europa de prijs ongeveer op 150 euro uit zal komen.

Microsoft kondigde de Elite-controller voor Xbox One al in juni aan, maar had nog geen releasedatum opgegeven. Of de datum van 27 oktober ook voor Nederland geldt is niet geheel duidelijk, aangezien de gamecontroller niet in de Nederlandse Microsoft-winkel wordt vermeld. Wel stellen de meeste Nederlandse webwinkels het apparaatje eind oktober te verwachten, waardoor Nederland dus waarschijnlijk de Amerikaanse lancering volgt.

Met de Elite-controller is het onder andere mogelijk om zogenaamde trigger locks in te stellen en is het d-pad aangepast. Microsoft heeft het ook mogelijk gemaakt om onderdelen op de controller te vervangen. Overigens zal de Elite-controller ook zijn opwachting maken in de Elite Bundle die Microsoft in november uitbrengt; hierin zit ook een Xbox One met een sshd van 1TB.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18418 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »