Microsoft geeft Xbox 360-gebruikers 2GB aan cloudopslag voor savegames

Sep

19

2015

In een update voor de Xbox 360-console van Microsoft geeft het bedrijf gebruikers 2GB aan cloudopslag. Die kunnen ze gebruiken om savegames in op te slaan die vervolgens te gebruiken zijn op de Xbox One, mits de game in kwestie onder de backwards compatibility valt.

Het nieuws maakt Larry Hyrb, hoofd van Xbox Live, bekend op zijn website MajorNelson.com. Voor het gemak geeft de interface van de Xbox 360 nu in de library en marketplace aan wanneer een game ook gespeeld kan worden op de Xbox One.

Tijdens E3 2015 maakte Microsoft bekend dat de Xbox One in de toekomst ook Xbox 360-games zal kunnen spelen. Kort daarna werd echter wel gesteld dat games die gebruik maken van usb-accesoires zoals de Kinect wel uitgezonderd zijn, omdat de emulatie op softwareniveau werkt en niet op hardwareniveau. Op het moment is de backwards compatibility-functie alleen voor een selecte groep deelnemers van Microsofts Preview-programma beschikbaar. Voor het eind van het jaar moet iedereen Xbox 360-games kunnen spelen op zijn of haar Xbox One.

Verder maakt Hyrb bekend dat de Xbox 360 nu kan verbinden met netwerken waarbij gebruikers eerst een set met voorwaarden moeten accepteren. Dergelijke verbindingen komen veel voor in openbare plekken als ziekenhuizen en hotels.

Verder is er een Activity Feed ingevoerd. Daar kunnen gebruikers in een oogopslag onder andere zien wat hun Xbox Live-vrienden liken, waar ze op reageren, en wat ze spelen. Ook de activiteiten van vrienden in Windows 10 en op de Xbox One zijn nu te zien op de Xbox 360.

Tot slot zien gebruikers nu hun Microsoft account-saldo wanneer ze in de Marketplace zijn, kunnen ze hun films, tv-series en muziek van Microsoft Movies & TV en Groove Music nu op de console openen, en zijn Xbox Live Marketplace-codes makkelijker te verzilveren.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18412 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »