Microsoft neemt app-ontwikkelplatform Xamarin over

Feb

25

2016

Microsoft heeft een overeenkomst met Xamarin getekend voor een overname. Xamarin is de maker van een ontwikkelomgeving waarin apps gemaakt kunnen worden voor verschillende platforms in de C#-programmeertaal. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het Xamarin Platform maakt het mogelijk om in C# apps te ontwikkelen die zowel native draaien op iOS, Android, Mac en Windows. De overname past bij de wens van Microsoft om meer apps naar zijn Windows 10-platform te krijgen. De overname is bekendgemaakt door Scott Guthrie, executive vice president van de Cloud and Enterprise Group bij Microsoft. In maart 2014 gingen er al geruchten dat Microsoft het bedrijf wou overnemen.

Microsoft werkte eerder samen met Xamarin. Zo werd het platform geïntegreerd in Visual Studio, Microsoft Azure, Office 365 en de Enterprise Mobility Suite. In 2014 zette Microsoft samen met Xamarin de .Net Foundation op, een stichting om opensourceprojecten met betrekking tot .Net te overzien.

Xamarin, dat in 2011 werd opgericht, heeft kantoren in de VS, Londen, Denemarken, Singapore en Argentinië met in totaal zo’n 350 werknemers. Het bedrijf heeft 15.000 klanten en meer dan 1,3 miljoen ontwikkelaars maken gebruik van het platform. Guthrie zegt dat er meer bekend wordt gemaakt over de toekomstplannen tijdens de Microsoft Build-conferentie die in maart plaatsvindt en tijdens het Xamarin Evolve-evenement in april. Tegen die tijd moet de deal ook volledig afgerond zijn.

Viewing:-207

In: A Technology & Gadgets Asked By: [22034 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »