Mobistar-klanten kunnen in PSN Store betalen met mobiele telefoon

Sep

23

2014

Door Kay Korevaar ,

Klanten van Mobistar kunnen voortaan met hun mobiele telefoon items via het Sony Entertainment Network en uit de PlayStation Store kopen, door af te rekenen via hun telefoonrekening of met prepaidkaarten. Het is de eerste Belgische aanbieder die deze betalingsmethode introduceert.

Dat heeft Mobistar bekendgemaakt . Sony heeft onlangs een nieuwe betaaloptie Mobistar logo aan zijn menu toegevoegd, waardoor geld aan de online portemonnee kan worden toegevoegd via mobiele facturering. Het enige dat Mobistar-klanten hoeven te doen, is de betalingsoptie aan te duiden door hun mobiele telefoonnummer in te voeren en vervolgens de betaling via een sms bevestigen. Het toegevoegde bedrag wordt weergeven op de eerstvolgende factuur of afgetrokken van het prepaid-tegoed.

De introductie van het nieuwe betalingssysteem zou het transactieproces moeten vereenvoudigen. De oude betalingssystemen blijven gehandhaafd, maar volgens Mobistar zou bijvoorbeeld slechts een op de drie Belgen een creditcard bezitten. Het kopen van content zou volgens het bedrijf dan ook door deze ontwikkeling toegankelijker moeten worden. Via het Sony Entertainment Network en in de PlayStation Store kunnen allerlei soorten content worden gekocht, zoals games en dlc en ook is er een abonnement op een streamingdienst voor muziek. Onder andere het aanschaffen van mobiele apps via dit zogeheten carrier billing is in Nederland en België al mogelijk bij diverse providers.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18476 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]