Mobistar overweegt zichzelf te hernoemen naar Orange

Sep

19

2015

De Belgische provider Mobistar overweegt zich te hernoemen naar Orange. France Telecom, dat zelf de naam Orange gebruikt, is voor 52 procent eigenaar van de Belgische provider en heeft verzocht om de naam te wijzigen.

De directeur van Orange zegt op Twitter dat de naamswijziging binnenkort moet plaatsvinden. Ondanks het meerderheidsbelang van Orange lijkt de Belgische provider niet direct van zins om de naamswijziging door te voeren. Tegenover persbureau Belga meldt de Raad van Bestuur dat het een verzoek van Orange om de naam te wijzigen heeft ontvangen en aan het bestuderen is, maar dat er nog geen beslissing is gevallen.

Het is volgens het bestuur van Mobistar niet voor het eerst dat France Telecom zo’n verzoek heeft ingediend. Omdat de naamswijziging nog niet heeft plaatsgevonden, lijkt het erop dat Mobistar de wijziging van de naam eerder heeft afgewezen.

Als Mobistar de naamswijziging doorvoert, is het de tweede grote rebranding van een Belgische provider in de afgelopen periode. Belgacom besloot al zijn diensten onder de naam Proximus aan te bieden, de naam waaronder het al jaren mobiele diensten aanbood.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18458 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]