Moederbedrijf Dixons, iCentre en Mycom verkeert in financiële problemen

Sep

27

2015

De BAS Group heeft te kennen gegeven zijn rekeningen niet meer te kunnen betalen en heeft uitstelling van betaling aangevraagd. Er wordt gekeken of een doorstart mogelijk is. BAS Group is het moederbedrijf van elektronicawinkels zoals Dixons, iCentre en Mycom.

Het bedrijf maakte de financiële problematiek zaterdag openbaar en liet in een verklaring weten dat de winkels waar het de eigenaar van is vooralsnog gewoon open blijven. Door de financiële problemen konden een aantal vennootschappen waar BAS Group de eigenaar van is, onder meer Dixons, iCentre en Mycom, de rekeningen niet meer betalen.

Hoe het op termijn zit met de banen van de 1200 werknemers die bij BAS Group werken is nog niet duidelijk; er wordt gewerkt aan een doorstart, maar daarover ontbreken nog de details. Het is dus mogelijk dat er op termijn mensen worden ontslagen.

Voor dochterwinkel iCentre is het niet het eerste keer dat er een mogelijk faillissement dreigt. De Apple-reseller ging namelijk al eens failliet, waarna een groot deel van de winkels werd overgenomen door BAS Group.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18476 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]