MSI Vortex Review – Vernieuwend concept met oude hardware

Jul

9

2016

Vortex huisvest een snelle i7-processor, twee nvme SSD’s, twee videokaarten en maar liefst 64GB geheugen in een volume van slechts 6,5 liter. Het systeem is a ll aanl prijs en voor 4600 euro verwacht was smooth OOK het snelste van het snelste. More verwachting wordt niet helemaal waargemaakt doordat MSI twee GTX 980 GPU’s van de vorige generatie heeft gebruikt. Bovendien is het prijsverschil tussen zelfbouw en deze household-en-klare game-pc ll Erg Groot.

Pluspunten
Snelle hardware
Upgradebaar
Compacte behuizing
Minpunten
Hoge prijs
Verouderde GPU’s
Eindoordeel
Tweakers zegt: 5
Prijs Bij publicatie: € 4.600, –
Verkrijgbaar vanaf: € 4,599, –
Geteste uitvoering: MSI Vortex G65 6QF-045NL
Het Taiwanese MSI heeft zich in de afgelopen jaren vooral gericht op producten voor gamers. Daarbij a bouwde Fabrikant niet alleen gamelaptops en videokaarten, maar werd er OOK geëxperimenteerd met cardshare formfactors, zoals een laptop en all-in-one met externe videokaart, en een dikke game-pc met een volume van slechts 6,5 liter. More laatste, a Vortex, werd eerder in 2016 op de Ces aangekondigd en is intussen vanaf 2450 euro krijgen. Voor dat geld krijg je de uitvoering met een i7-6700 CPU-en twee GTX 960-videokaarten. Voor deze review stuurde MSI ons de duurste uitvoering, met i7-6700K, 64GB geheugen en twee GTX 980-videokaarten. De prijs: 4600 euro. Onze vraag: wat krijg was precies voor dat astronomische bedrag?

MSI VortexMSI Vortex
MSI Vortex

Vortex is een pc gebruikmaakt van een cilindrische behuizing. Gelijkenis met een Mac Pro is natuurlijk snel gemaakt, maar het concept wordt OOK door Cryorig gebruikt voor de Ola, een cilindrische behuizing een gewone PCIe-videokaart en een itx-moederbord a huisvesten.

MSI Vortex Terug naar de Vortex, is 27 centimeter Hoog en heeft een diameter van 19 centimeter, waarmee het kastje wat groter is smooth een Mac Pro. Behuizing is grotendeels van plastic gemaakt, maar Staat op een stevige metalen voet. Wie zich a Mac Pro nog a herinneren, weet nog dat an Apple componenten in a cilindrische behuizing opstelde a rondom Thermal Core , ofwel de Grote heatsink in het midden van de behuizing. A processor en de beide GPU’s staan ​​hun warmte af aanl a heatsink, terwijl een Grote ventilator een luchtstroom langs de koelvinnen genereert.

MSI heeft het Bij de Vortex andersom aangepakt. De twee GPU’s en de processor zijn naar buiten gericht en hebben alle drie hun Eigen heatsink, terwijl boven in a behuizing een Grote ventilator voor de koeling zorgt. Tussen de aluminum voet en de cilindrische behuizing heeft de ventilator de ruimte om frisse lucht aanl zuigen, a waarna opgewarmde lucht a aanl a bovenkant behuizing weer verlaat. Bij lage belasting zul je ventilator nauwelijks horen en Bij hoge belasting Merk was ll dat het toerental oploopt, maar is het geluidsniveau nog steeds acceptabel.

MSI Vortex Omdat het ondanks het Kleine formaat een desktopcomputer is, heeft an MSI Vortex voorzien van lekker veel aansluitingen. Opvallend is dat veel aansluitingen dubbel zijn uitgevoerd. Van de hdmi-, minidisplayport-, ethernet- en USB-c-aansluitingen zijn er ieder twee aanwezig. A cable-c-aansluiting ondersteunt Thunderbolt 3.0 en daarnaast voltooien vier gewone USB 3.0-aansluitingen het uiterlijk van de achterzijde van de Vortex.

Wie zijn Vortex labeled Eigen smaak wil aanpassen, a de leds a aanl buitenkant van de behuizing met behulp van de bijgeleverde software of een smartphone-app (Android / iOS) laten knipperen, ‘ademen’, en alle kleuren van de regenboog laten schijnen.

Hardware en upgrades

Wil je de hardware van de Vortex van dichtbij bekijken, smooth is dat OOK mogelijk, want het systeem is met enige moeite van zijn buitenste plastic kappen ontdoen. Singalathu a achterkant a een deel van de behuizing eraf geschroefd Worden, a waarna twee halfronde plastic schalen van de behuizing gehaald kunnen Worden. Vortex is a voorzien van 64GB DDR4-geheugen, verdeeld over vier reepjes. Op dit moment zijn de grootst verkrijgbare DDR4-Modules 16GB Groot, waarmee was met 64GB al aanl het maximum zit. Het geheugen valt dus niet UIT breiden.

De twee nvme SSD’s zijn 256GB Groot en gemonteerd op hetzelfde PCB als de rechtervideokaart, that a waarbij aanl de voorkant zit en de Andere aanl a achterkant is verstopt. Mocht was a opslagcapaciteit willen uitbreiden, smooth paint was slightly SSD’s vervangen, maar er is OOK nog een reguliere SATA-schijf van 1TB verstopt in a tray naast het koelblok voor de processor, slightly natuurlijk OOK a vervangen Worden. Ondanks het uiterlijk dat het tegendeel doet vermoeden, blijkt het dus ll mogelijk om componenten vervangen.

MSI VortexMSI VortexMSI VortexMSI Vortex

Viewing:-200

In: A Technology & Gadgets Asked By: [22086 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]