Nextbit Robin Review – Designstatement van ex-HTC-ontwerper

Mar

6

2016

Samengevat
De Nextbit Robin is boven alles een designstatement. De specs zijn voor 2016 midrange en zo presteert hij ook. De camera’s zijn langzaam en er zijn alternatieven met veel betere camera’s. Het scherm is voldoende, maar niet meer dan dat en de accuduur is ongeveer op hetzelfde niveau als die van veel concurrentie. De aanpassingen aan Android pakken niet zo positief uit en Nextbit heeft vooral iets ingewikkelds bedacht met Smart Storage, wat makkelijk opgelost zou zijn met een sd-kaart-slot. Dan blijft over dat het ontwerp opvalt; het is volstrekt origineel, goed uitgedacht en zonder twijfel het sterkste punt van dit toestel.

Pluspunten
Origineel ontwerp
Prima vingerafdrukscanner
Stereoluidsprekers aan de voorkant
Minpunten
Foto’s maken gaat langzaam en camera kon beter
Software werkt omslachtig
Smart Storage voegt weinig toe
Eindoordeel
Tweakers zegt: 7,5
Prijs bij publicatie: € 399,-
Geteste uitvoering: Nextbit Robin Midnight
Je ziet ze zelden of nooit op feestjes of in de trein, ze staan niet hoog in de Pricewatch en er zijn geen grote discussies over op het forum, maar ze zijn er wel: kleinere fabrikanten die proberen vernieuwende dingen te doen in de smartphonemarkt. Ze zetten zich op allerlei manieren af tegen de gevestigde orde.

Sommige van die fabrikanten maken opvallendere producten dan andere en een van de opvallendste nieuwe sterren aan het firmament is de Robin van Nextbit. Eerst het bedrijf zelf: op de site staan drie oprichters. Twee daarvan werkten bij Google aan Android; de derde is Scott Croyle, de voormalige hoofdontwerper van HTC. Bij HTC maakte hij onder meer bekende toestellen als de Touch Diamond, One X, One M7 en One M8.

Dat is wat je noemt een veelbelovende ploeg en de Robin is een opvallend toestel geworden. In deze review bespreken we Nextbits eerste smartphone.

Viewing:-178

In: A Technology & Gadgets Asked By: [22034 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »