Nvidia GeForce GTX 970 kampt met prestatieproblemen bij hoog geheugenverbruik

Jan

25

2015

Gebruikers van de Nvidia GeForce GTX 970 stellen met problemen te kampen op momenten dat er meer dan 3,5GB aan vram wordt gebruikt. Dan lopen de prestaties rap terug, aldus de gebruikers. Het is nog niet duidelijk waar het probleem door wordt veroorzaakt.

Op verschillende gebruikersfora, waaronder Overclock.net, maken gebruikers melding van prestatieproblemen. De GeForce GTX 970 heeft in totaal 4GB aan vram, maar volgens gebruikers kan dit niet volledig worden benut. Het laatste blok van 500MB vram zou problemen geven. Gebruikers melden dat de prestaties fors teruglopen, bijvoorbeeld in games, zodra er meer dan 3,5GB aan vram wordt gebruikt.

In benchmarks die door ExtremeTech zijn verzameld is te zien hoe de prestaties afnemen zodra de hoeveelheid gebruikte vram de 4GB nadert. Uit vergelijkbare benchmarks die met de GTX 980 zijn gedaan blijkt dat de problemen daar niet optreden. De geheugenbug lijkt dus geïsoleerd te zijn tot het 970-model, maar het is ook niet duidelijk of de problemen bij alle gebruikers optreden.

Waar de geheugenbug door wordt veroorzaakt is nog niet duidelijk. Nvidia heeft gezegd dat ze het probleem zullen bestuderen, maar het is nog onbekend of het euvel verholpen zal worden.

Viewing:-333

Tags: , , ,

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19122 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »