Oculus toont prototype lichtere vr-bril met 360-graden-tracking en audio Door Bauke Schievink,

Sep

21

2014

Oculus heeft een vernieuwde versie van zijn virtual reality-bril aangekondigd. Het Crescent Bay-model kent verscheidene verbeteringen ten opzichte van de Dev Kit 2, met onder andere tracking in 360 graden en geïntegreerde audio. Ook kondigde Oculus een downloadwinkel voor vr-apps aan.

Het nieuwe model werd getoond tijdens Oculus Connect, een tweedaagse bijeenkomst over virtual reality die door Oculus zelf is georganiseerd. Tijdens het evenement kondigde ceo Brendan Iribe de Crescent Bay aan, zo meldden verschillende Amerikaanse media, waaronder PC World. In de nieuwe vr-bril is onder andere tracking verbetert, zodat hoofdbewegingen in 360 graden worden gevolgd. Daarnaast heeft Crescent Bay ingebouwd geluid, dat speciaal is ontwikkeld om rekening te houden met de ‘ruimtelijke organisatie’ van het bijbehorende beeld. Tevens moet de nieuwe bril lichter zijn dan voorgaande versies.

Crescent Bay is momenteel nog een prototype. Oculus heeft geen plannen om de bril ook daadwerkelijk op de markt te brengen; het lijkt vooral een tussenstap te zijn die moet aantonen hoe ver het bedrijf inmiddels is met de ontwikkeling van zijn vr-bril. De vernieuwingen worden waarschijnlijk meegenomen in de Dev Kit 3, die voor ontwikkelaars uit moet komen.

Tijdens de presentatie legde Iribe uit wat ervoor nodig is om een consumentenversie van de Oculus Rift-bril te maken. Zo moeten onder andere de verversingssnelheid, resolutie en latency worden verbeterd voor de vr-bril op de markt kan komen. Volgens Iribe zijn er inmiddels al meer dan 100.000 ontwikkelaarsversies van de Rift naar developers verstuurd.

Oculus Crescent BayTegelijkertijd kondigde Oculus zijn Oculus Platform-downloadwinkel aan. Ontwikkelaars die apps willen ontwikkelen voor vr-brillen kunnen die uitbrengen in de winkel van Oculus. In de herfst moet de winkel beschikbaar komen voor gebruikers van de Samsung Gear VR. De Koreaanse fabrikant kondigde zijn bril eerder deze maand aan. Voor de ontwikkeling is nauw samengewerkt met Oculus.

Op termijn moet Oculus Platform ook beschikbaar komen voor andere apparaten. Zo zijn er plannen om de downloadwinkel uit te brengen voor Android, iOS en Windows Phone. Ook wordt er gewerkt aan een versie voor de browsers Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer

In: Technology & Gadgets Asked By: [18460 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]