Op één wiel de straat op met dit skateboard vol sensoren

Jan

10

2015

Een skateboard is tegenwoordig niet meer zo hip, maar dat verandert als je hem volstopt met allerlei sensoren. Dat moeten de makers van de OneWheel hebben gedacht toen ze hun zichzelf balancerende skateboard met een enkel wiel ontwierpen.

De OneWheel werd door de maker al eerder aangekondigd, maar kon pas op de elektronicabeurs CES in volle glorie worden getoond. Verscheidene media kregen de kans om er een ritje mee te maken. Het ding lijkt op een skateboard, maar verschilt doordat het maar één wiel heeft, in het midden van de plank. Dat wiel is zo groot dat het moeiteloos over allerlei obstakels kan rijden. De vraag is natuurlijk of de berijder er in slaagt om dan ook te blijven staan.

Tot zover lijkt het een vrij simpel en weinig functioneel idee, maar dat is schijn: er is namelijk een elektromotor ingebouwd zodat de berijder niet zijn spierkracht hoeft aan te spreken. In plaats daarvan hoeft er alleen maar naar voren te worden geleund om de OneWheel in gang te zetten, terwijl het verplaatsen van het gewicht naar het achterste been voor de rem zorgt. Er zijn sensoren aan boord die er automatisch voor zorgen dat de OneWheel in balans blijft. Uiteraard ontbreekt ook de smartphone-applicatie niet. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om snelheidsbeperkingen in te stellen of om de manier waarop het board ‘aanvoelt’ aan te passen.

De OneWheel is wereldwijd verkrijgbaar en meteen te koop, maar klanten moeten door de grote belangstelling wel nog weken wachten voordat ze hun eenwieler krijgen. De OneWheel kost 1499 dollar, maar voor internationale verzending komt daar nog 300 eens dollar bij. Al met al betaal je dan omgerekend meer dan 1500 euro en dan zijn de invoerkosten en btw nog niet eens meegerekend.

Hieronder vind je een demonstratievideo van de fabrikant. Echte ervaringen vind je bijvoorbeeld bij The Verge en TechCrunch, die bijzonder te spreken zijn over het rijden met de OneWheel.

Viewing:-164

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19962 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]