PlayStation TV-exploit maakt opstarten iedere PS Vita-game mogelijk

Sep

27

2015

Een hacker genaamd ‘Mr.gas’ heeft een exploit gevonden die de whitelist van de PlayStation TV-microconsole omzeilt. Op die whitelist staan alle PlayStation Vita-spellen die de console mag afspelen. Dankzij de exploit kan nu in principe ieder PS Vita-spel gespeeld worden.

Mr.gas maakt gebruik van een kwetsbaarheid in de e-mailclient van de PS TV om de whitelist op de console te overschrijven met zijn eigen, die geen beperkingen stelt aan welke PS Vita-games er gespeeld mogen worden. Wanneer enkele e-mails die uitgerust zijn met specifieke teksten en bijlagen geopend worden in de mailclient de PS TV, moet de whitelist overschreven zijn. Daarna kunnen spelers iedere originele PlayStation Vita game card die ze maar willen op de console draaien.

Voor een deel zit er een redenering achter het feit dat veel Vita-titels op de whitelist staan. In tegenstelling tot de Vita heeft de PS TV geen camera, touchscreen, gyroscoop en accelerometer. Hoewel het gebruik van touch input nog gesimuleerd kan worden met de touchpad van de DualShock 4-controller, vallen verder niet alle inputs na te bootsen. Gamers zullen in games die daar op een bepaald moment gebruik van maken, vast komen te zitten.

Daarentegen staan er meerdere games niet op de whitelist die in theorie gewoon wel zonder problemen op de PS TV zouden moeten werken. Eén van die games is bijvoorbeeld WipEout 2048. Daar maakte Tweakers notitie van in een review in december van vorig jaar. Die game werkt na het inzetten van de exploit dan ook probleemloos. Om het proces zo helder mogelijk te maken, heeft de redactie van Digital Foundry een handleiding opgezet inclusief video. Volgens documentatie van Mr.gas zelf werkt de exploit op firmwareversies 2.10 tot en met de nieuwste versie, 3.52.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18414 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »