‘Samsung brengt eerste Tizen-smartphone in november in India uit’

Sep

20

2014

Samsung lijkt van plan te zijn om in november zijn eerste Tizen-smartphone op de markt te brengen. De release staat gepland voor de Indiase markt. De Koreaanse fabrikant kampte meerdere malen met vertraging bij de release van de eerste Tizen-toestellen.

Dat meldt The Economic Times op basis van uitspraken van Samsung. Het eerste toestel met het Tizen-besturingssysteem moet na de Hindoestaanse feestdag Diwali, dit jaar op 23 oktober, op de markt komen, aldus een Samsung-topman. In November zou dan de Tizen-smartphone in de winkel moeten liggen, maar meer specifieke informatie ontbreekt. Wel wilde Samsung kwijt dat het toestel naast het bestaande aanbod van Android-smartphones in de winkel komt liggen. Gegevens over een eventuele Europese release en de specificaties van het bewuste toestel zijn er niet.

De eerste versie van Tizen kwam al meer dan twee jaar geleden uit. Samsung heeft meerdere malen aangekondigd met een smartphone te zullen komen die op het mobiele besturingssysteem draait, maar telkens bleek de release te moeten worden uitgesteld. De release van de eerste Tizen-smartphone zou daarom een mijlpaal betekenen voor de fabrikant.

In juni werd nog de Samsung Z aangekondigd, maar de release daarvan werd kort daarna alweer afgeblazen. Het toestel dat Samsung voor de Indiase markt wil uitbrengen is waarschijnlijk een ander model.

Viewing:-173

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20403 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »