Studenten VS verdedigen zich tegen opvragen broncode bitcoin-miner

Sep

23

2014

Door Kay Korevaar , dinsdag

Vier studenten van het Massachusetts Institute of Technology hebben in de Amerikaanse rechtbank een dagvaarding van de staat New Jersey aangevochten: de autoriteiten wilden de broncode van hun bitcoin-miningtool Tidbit bemachtigen.

Dat schrijft Wired.com. Vier studenten van MIT hebben in 2013 een bitcoin-miningtool bij de ‘Node Knockout Hackathon’ ontwikkeld. De miningtool is ontworpen voor integratie in webbrowsers. Het idee is dat personen rekenkracht van hun computer beschikbaar stellen voor de miningtool en in ruil daarvoor krijgen ze geen advertenties op websites te zien. Het product Tidbit heeft tijdens de wedstrijd de prijs voor het meest innovatieve product gewonnen.

De functie is naar verluidt niet afgemaakt, waardoor het ook niet volledig functioneert. Desondanks is het in opspraak geraakt, omdat Tidbit door autoriteiten van de staat New Jersey is opgemerkt. Die stellen dat de studenten wellicht wetten op het gebied van computercriminaliteit hebben overtreden. Er zijn geen strafrechtelijke aanklachten, maar de autoriteiten van de staat New Jersey eisen wel dat alle broncode wordt vrijgegeven, net als andere belangrijke documenten. De Studenten Worden gesteund Door Electronic Frontier Foundation de Die opkomt voor digitale burgerrechten. Het is volgens de organisatie een verontrustende trend dat autoriteiten onderzoekers achtervolgen die de tech-wereld proberen te ondersteunen.

Alleen Jeremy Rubin zou zijn gedagvaard, omdat hij de website van Tidbit heeft geregistreerd. Er zou geen enkele partij aan het project hebben verdiend omdat het nooit van de grond is gekomen. De Studenten krijgen veel steunbetuigingen bij Het bekendmaken HUN juridische van dit jaar strijd begin: een-MIT Professor heeft een TOEN Brief verstuurd Die honderden keren zou zijn ondertekend.

Viewing:-151

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19029 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]