Synology brengt bèta uit van DiskStation Manager 5.1

Sep

23

2014

Door Dimitri Reijerman Feedback

Synology heeft een bètaversie van zijn DiskStation Manager-firmware uitgebracht. Nieuw is Note Station, een tool om notities centraal op te slaan en te delen. Cloud Station werkt voortaan met meer cloudoplagdiensten samen en tools als File Station en Video Station zijn aangepast.

Note Station in de bèta van DSM 5.1 maakt Het, net als als tools Evernote, mogelijk OM notities OP OP Plaats een centrale TE slaan, in dit Geval OP Synology een-nas. Via de webinterface kunnen gebruikers notities toevoegen, inclusief afbeeldingen. Ook kunnen meerdere gebruikers notities delen en er is versiebeheer aanwezig om wijzigingen terug te kunnen draaien. Tevens stelt Synology dat notities versleuteld opgeslagen kunnen worden.

Aanvullend op Note Station heeft Synology ook de mobiele app DS note uitgebracht. De tool, beschikbaar voor iOS en Android, maakt het mogelijk om notities op een mobiel apparaat te maken en bewerken. Er is een offline-modus aanwezig om ook zonder internetverbinding door te kunnen werken.

De Cloud Station-tool laat op de nas opgeslagen data synchroniseren met een aantal cloudaanbieders. In DSM 5.0 werden al Google Drive, Dropbox en Baidu Cloud ondersteund. Synology heeft in DSM 5.1 daar Box, OneDrive en hubiC aan toegevoegd. Aanvullend biedt de back-up tool toegang tot Microsoft Azure, SFR en hicloud. De publieke clouddiensten van Amazon werden al ondersteund.

Bestandsmanager File Station heeft een geïntegreerde e-mailclient gekregen om snel bestanden als een bijlage te kunnen versturen. Ook kunnen links gegenereerd worden om bestanden met anderen te delen en bestanden zijn te uploaden via ftp, sftp en webdav.

Video Station biedt een koppeling met ondertiteldienst Opensubtitles en Shooter.cn, en de gebruiker kan snel zien welke films hij al bekeken heeft en welke zijn toegevoegd. Ook kunnen video’s door middel van links gedeeld worden met anderen en het overzichtsscherm biedt drie weergavemodi. Muziekapplicatie Audio Station heeft verbeterde zoekmogelijkheden en een deelfunctie voor afspeellijsten, terwijl Photo Station meer overgangseffecten en een soundtrack-optie biedt bij het tonen van slideshows.

DSM 5.1 kan systeemmeldingen via pushberichten in de Chrome- en Safari-browser tonen. Ook zegt Synology dat het ssd-cachingmechanisme voortaan inzichtelijk is via de Storage Manager. Verder kan de lees-cache op geschikte nas-modellen voortaan ook werken met slechts een ssd, en alle applicaties en services van DSM en de aanvullende mobiele apps zijn compatibel met ipv6. De nieuwe Security Advisor tenslotte belooft verbeterde beveiliging van nas-data, onder andere door automatische firmware-upgrades in te schakelen.

De bèta van DSM 5.1 kan op alle Synology nas-systemen geïnstalleerd worden met ’11’ of hoger in het typenummer. Ook moet DSM 5.0 al als firmware draaien.

Viewing:-146

In: A Technology & Gadgets Asked By: [19085 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »