Telenet haalt service voor tonen dataverbruik offline tot woede developers

Sep

23

2014

Door Dimitri Reijerman , dinsdag 23 s

Telenet heeft besloten om zijn Telemeter4Tools-service, waarmee abonnees hun dataverbruik kunnen opvragen, uit de lucht te halen. De provider verwijst abonnees naar zijn mobiele website. Externe partijen die gebruikmaakten van de service reageren met verontwaardiging.

De Vlaamse kabelaar hanteert voor veel abonnementsvormen nog steeds een datalimiet. Om zijn abonnees inzicht te geven in hun dataverbruik heeft Telenet sinds 2005 de service Telemeter4Tools geactiveerd. Deze dienst was tot voor kort ook toegankelijk voor derde partijen, die op hun beurt weer software konden ontwikkelen waarin het dataverbruik inzichtelijk werd gemaakt.

Telenet heeft maandag de stekker uit zijn Telemeter4Tools-dienst getrokken. Volgens de kabelaar kunnen abonnees voortaan ook via hun mobiele website het dataverbruik opvragen en is daarmee de Telemeter4Tools-service overbodig geworden.

Software-ontwikkelaars reageren boos op het offline halen van de dienst. ZO meldt developer Bjorn Vantongelen dat zijn aan Tweakers TeleLimit-applicatie , Die in de taakbalk van Het Windows dataverbruik van een Telenet-abonnee toont, niet langer bruikbaar is. Het argument van de kabelaar dat de gebruiker toegang kan krijgen tot gebruiksgegevens via de mobiele website van Telenet snijdt volgens de developer geen hout, omdat mobiele apps daar geen toegang toe hebben.

Vantongelen zegt de klachtendienst van Telenet diverse malen te hebben geraadpleegd over de kwestie, maar geen reactie van de kabelaar te hebben gekregen. Bovendien wijst hij erop dat naast zijn Telemeter-app ook diverse andere softwaretools en mobiele applicaties nutteloos zijn geworden door het stoppen van de Telemeter4Tools.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18460 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]