TP-Link kondigt AV1200 gigabit powerline-adapter aan

Jan

9

2015

TP-Link heeft op de CES een nieuwe powerline-adapter getoond die bruto doorvoersnelheden kan behalen van 1,2Gbit/s. De TL-PA8030 maakt gebruik van de relatief nieuwe HomePlug AV2-standaard die voldoende snelheid moet bieden voor data-intensieve netwerktoepassingen.

De powerline-adapter benut drie aders van de elektriciteitsbekabeling – fase, nulleider en aarde – om zo meerdere verbindingen te kunnen leggen. Samen met mimo-technologie van het HomePlug AV2-protocol zouden snelheden tot 1,2Gbit/s te behalen zijn.

Volgens TP-Link configureert de TL-PA803-adapter automatisch de netwerkverbinding over het elektriciteitsnet. Er zouden afstanden tot 300 meter overbrugd kunnen worden, terwijl data met behulp van 128bit aes-encryptie wordt versleuteld.

De adapter bevat drie gigabit-ethernetaansluitingen. Verder laat TP-Link nog weten dat de powerline-adapter beschikt over een energiebesparingsmodus waardoor de adapter tot 85 procent minder stroom verbruikt en dat de TL-PA803 ook compatibel is met oudere HomePlug-protocollen. De adapter moet in het derde kwartaal in de winkels liggen voor een nog onbekende prijs.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18798 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »