Twitch gaat gebruikers vanaf volgend jaar video’s laten uploaden

Sep

27

2015

Twitch heeft nieuwe functionaliteit aangekondigd voor zijn videostreamdienst voor games. Zo wordt het mogelijk om opgenomen video’s te uploaden, waarmee de dienst waarschijnlijk de concurrentie met YouTube aan wil gaan. Daarnaast worden er nieuwe apps uitgebracht.

De nieuwe functionaliteit werd wereldkundig gemaakt op een evenement dat door Twitch zelf is georganiseerd, met de naam TwitchCon. Het bedrijf wil zijn diensten verbreden door naast streaming ook opgenomen videobeelden aan te gaan bieden. Zo kunnen broadcasters ervoor kiezen om een geüploade video te tonen op momenten dat er geen livestream beschikbaar is. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om video’s in een playlist te zetten. Met de nieuwe functies gaat Twitch de concurrentie aan met YouTube; laatstgenoemde kwam onlangs ook met een videostreamdienst voor gamers.

Ook is bekend geworden dat de eerder aangekondigde overstap van Flash naar html5 plaatsvindt in het tweede kwartaal van 2016. Dat moet ervoor zorgen dat de videospeler minder van de hardware eist. Het communicatieprogramma Whisper krijgt eveneens updates, waardoor onder andere pop-ups worden getoond van binnenkomende berichten. PlayStation-gebruikers krijgen binnenkort toegang tot een nieuwe app met meer functionaliteit; deze is compatibel met de PlayStation 3, 4, Vita en TV.

De meeste van de aangekondigde nieuwigheden komen dus pas volgend jaar naar Twitch-gebruikers. Wel start het bedrijf binnenkort een bètaprogramma om de functionaliteit voor video-uploads te testen, waarbij geïnteresseerden toegang kunnen aanvragen.

In: Technology & Gadgets Asked By: [18458 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]