UPC start binnenkort ipv6-proef onder kleine groep klanten

Sep

13

2014

UPC start op korte termijn een proef waarbij een beperkte groep klanten ipv6 gaat testen. De deelnemers krijgen een dual-stack lite-versie van ipv6, waarbij naast een aantal volwaardige ipv6-adressen voor elke gebruiker, een groep gezamenlijk een ipv4-adres moet delen via nat.

De inschrijving voor de proef begon eerder deze week via het Chelloo-forum. Inmiddels heeft UPC de inschrijving gesloten en de kabelaar belooft binnen een week de aanmelders te laten weten of zij deel kunnen nemen aan de proef met ipv6. Alleen UPC-klanten met een internetverbinding van 50, 120 of 200Mbit/s konden zich aanmelden.

Volgens UPC krijgen testers de beschikking over een dual-stack lite-implementatie van het ipv6-protocol. Naast een aantal eigen ipv6-adressen moeten deelnemers een ipv4-adres via network address translation delen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van zogeheten aftr-routers op het UPC-netwerk.

Deelnemers aan de proef moeten rekening houden met enkele beperkingen doordat zij geen eigen publiek ipv4-adres meer hebben. Zo is port forwarding niet langer mogelijk, terwijl het kabelmodem ook niet in bridge-modus gezet kan worden. Verder stelt UPC dat testers wordt geadviseerd om op gekoppelde apparaten een goede firewall te installeren, omdat er met ipv6 rechtstreekse verbindingen worden gelegd.Hoeveel deelnemers er aan de proef meedoen, kon een UPC-woordvoerder vrijdag niet vertellen. Ook is nog onbekend wanneer de publieke uitrol van ipv6 precies zal gaan plaatsvinden. Ziggo heeft eveneens voor zijn particuliere klanten nog geen tijdspad aangekondigd voor de migratie naar ipv6.

Viewing:-242

In: A Technology & Gadgets Asked By: [20459 Red Star Level]

Answer this Question

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »


Star Points Scale

Earn points for Asking and Answering Questions!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]